Træn Qi Gong

i Gong og Tai Chi er en kinesisk kampsport – måske ikke lige som man kan forestille sig, for det handler mere om den indre balance og kontrol af kroppen. Jeg er og har altid været fascineret af denne kampsport, og har da også tidligere gået til selvforsvar, men det er et helt anderledes koncept- hvor man jo skal lære at passe på sig selv i alle situationer – men kombinationen af disse to kampsports grene er meget givtige, hvis man en dag skulle gå hen og blive overfaldet.

Qi Gong træning

Der er mange former for Qi Gong træning, og man kan træne det på både hold og individuelt – nu om stunder kan det også foregå online, som så mange andre ting der har vundet sit indpas siden Corona ned lukningen. Nogle kurser er da også fine, når det gælder online undervisning, dog foretrækker jeg at blive undervist med en træner stående foran mig, så jeg kan blive korrigeret, hvis jeg skulle gøre noget forkert. Alle kan deltage på Qi Gong, børn, voksne, ældre, pensionister og sågar personale som fysioterapeuter og afspændingspædagoger – ja alle kan deltage. Det er en god afstresnings teknik, og smidiggør ens krop og balance, hvilket vi ældre og gamle virkelig har brug for. Hvis jeg kunne, ville jeg gå til det igen, men jeg kan ikke lige få det ind i min kalender lige nu, men måske senere. Jeg kender ikke helt forskellen på Tai chi og Qi Gong, men ved at de ligger i den samme boldgade.