slip for tobaksrøg ved brug af snus

Snus er en type røgfri tobak, der stammer fra Sverige. Det er en pasta eller et pulver, der placeres under overlæben, hvor det frigiver nikotin og andre stoffer.Nordic Spirit har alverdens udgaver.

I modsætning til cigaretter involverer snus ikke forbrænding, så der er ingen risiko for at blive udsat for skadelige kemikalier. Faktisk har undersøgelser vist, at snus faktisk kan give nogle sundhedsmæssige fordele. Det har f.eks. vist sig at reducere risikoen for at udvikle lungekræft og andre luftvejssygdomme. Derudover kan snus også bidrage til at reducere risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme. Derfor kan snus være et mere sikkert alternativ til cigaretter for folk, der ønsker at reducere deres risiko for at udvikle tobaksrelaterede sygdomme.

Nogle undersøgelser har antydet, at snus kan være forbundet med en lavere risiko for at udvikle visse sygdomme, f.eks. lungekræft, sammenlignet med andre former for tobak. Der er dog behov for mere forskning for at bekræfte disse resultater.

Der er også visse tegn på, at snus kan hjælpe folk med at holde op med at ryge cigaretter. I en undersøgelse var der større sandsynlighed for, at svenske mænd, der brugte snus, holdt op med at ryge end dem, der slet ikke brugte tobaksvarer.

hjælper snus mod afhængighed?

Nogle mennesker kan finde ud af, at brugen af snus hjælper dem med at skære ned på deres samlede tobaksforbrug, mens andre kan finde ud af, at det ikke har nogen væsentlig indvirkning på deres rygevaner. Der er dog noget, der tyder på, at snus kan være med til at reducere nikotinafhængighed og abstinenssymptomer hos rygere, der forsøger at holde op med at ryge. Derfor er det muligt, at brugen af snus kan hjælpe nogle mennesker med at reducere deres afhængighed af cigaretter og i sidste ende helt at holde op med at ryge.