Plastik i verdenshavene er et problem!

Nu om dage er mange af de produkter som vi indkøber i forskellige slags butikker blevet produceret af plastik, og det har en stor negativ påvirkning af både vores natur, men især også vores smukke verdenshave. Man både ser og hører ofte hvordan vores grønne områder og vandarealer er stærkt forurenet af plastik, og det er ikke for sjov. Lige nu menes det, at der udledes omkring 6,4 millioner tons affald i verdenshavene om året. Og det er umuligt at fjerne lige så meget igen, så det hele siger lidt sig selv… Verdenshavene hober sig op med en masse plastik fra poser, emballage, dunke og meget andet.

Måske tænker du, at det ikke betyder så meget at der flyder ‘lidt’ plastik rundt i havet, men det har en kæmpe stor betydning!
Det har især en stor betydning for dyrelivet i havet, for mange dyr kan ikke se forskel på plastik og rigtig mad, så det ses oftere og oftere, at dyr som bliver fanget er fyldt med plastik – det ses endda også mange dyr som findes døde fordi deres kroppe og systemer ikke længere kunne holde alt plastikken ud inde i kroppen.
Vi skal passe mere på vores natur, verdenshave og dyre liv – hjælp ved at købe mere bæredygtig og produkter skabt af genbrugsmaterialer.