Modstå stress ved hjælp af robusthed

Verden har udviklet sig markant i de seneste årtier. Det har kravene til mennesker og medarbejdere i den grad også. Det har medført, at stress er blevet mere og mere udbredt. Men der er heldigvis mulighed for at modstå stress. Det kan nemlig gøres ved hjælp af robusthed.

Hvad er robusthed?

Robusthed handler om en bevarelse af det fysiske helbred og psykiske velbefindende i en kompleks og hurtig udviklende verden. Det handler således om noget så vigtigt som sundhed gennem hele livet. Stress er blevet en folkesygdom, men det kan robusthed afhjælpe. Robusthed er noget medfødt, som kan modstå stressens følgevirkninger. Det kan bruges til at finde ro i en stresset hverdag, og på den måde kan det forhindre en presset situation til at udvikle sig katastrofalt. Der tilbydes kurser om robusthed, der bliver skræddersyet til virksomhedens afdeling eller team, og dermed kan det bruges til at opfylde alle ønsker og behov. I sidste ende kan det hjælpe med at skabe robusthed på arbejdspladsen, hvilket vil forebygge stress.

Tips til at undgå stress

Udover kurser om robusthed er der også en række konkrete ting, man kan gøre for at forebygge stress. I privatlivet kan man sørge for få styr på sin økonomi, hvilket kan skabe ro i hverdagen. Derudover er det vigtigt, at kroppen har det godt, hvilket kan sikres ved at dyrke motion og få sin nattesøvn. I arbejdslivet kan man forsøge at lave en plan for, hvad man ønsker sig i fremtiden, hvilket kan skabe et overblik over ens arbejdsliv. Det er samtidig vigtigt at planlægge sin hverdag, så man undgår stress, ligesom man skal planlægge efter, at der sker noget uventet, så det ikke kommer til at vælte læsset. Derudover er det vigtigt at holde pauser og sige fra, hvis man ikke kan overskue en situation. Udover disse råd vil et kursus omkring robusthed være et stort skridt imod at undgå stress.